Andy Candy

Andy Candy

reality-tv

feminismSkapad av andy candy tis, juni 23, 2009 13:54:25

Jag fick för mig att titta på tv en söndag eftermiddag och då visades den amerikanska realtyserien ”Momma’s boys” på tv 3.

Jag har aldrig förstått varför det hela tiden ska importeras tv-serier därifrån.

Tv 3 beskriver serien som en ” dejtingsåpan med en twist.”

Twisten består av att en massa kvinnor bor i en lyxvilla med de tre ungkarlarnas mammor. Det vill säga kvinnorna som förväntas gå på en massa dejter tvingas bo med vad som kan bli deras blivande svärmor(inte så troligt).

Det hela är såklart superamerikanskt. Till en grad så att det blir obehagligt. TV-bolaget bakom denna produktion har skapat det som liknar ett modernt harem.

Kvinnor som har skönhetsopererat sig, vikt ut sig, har skulder fördöms av männen och deras mammor.

Däremot är det ingen som verkar ha åsikter om de amerikanska ungkarlarnas massdejtande. Det är alltid männens åsikt och står i centrum. Det är de som ska bedöma och fördömma kvinnorna, även om deras mammor hjälper till rätt så ordentligt. Mest kanske med utgångspunkten att ingen är bra nog åt deras son. Det intressanta är att de kan verkligen spy galla över vissa kvinnor.

Men de frågar sig aldrig vad de har gjort fel i sin uppfostran. Om en har en son som bara vill dejta kvinnor som ser ut som Barbie-dockor så kanske en kan fråga hur det ser ut med ens kvinnosyn istället för att ge sig på kvinna ifråga. Överhuvudtaget är dubbelmoralen slående, alla tjejer som har poserat naken slåss killarna om, tills det kommer fram att de har gjort det såklart. Då ska de genast skuldbeläggas. För ingen vill ju gifta sig med en nakenmodell och ingen man vill såklart vara med en kvinna som andra män har sett nakna. Men alla vill vara med män som ser kvinnor som konsumtionsvaror?! Det är nåt med deras uppfattning av moral som är så skruvat, varför är det så legitimt att hyckla?

För att inte prata om den rasismen som bara helt oproblematiserande får pumpas ut i tv-rutan.

  • Kommentarer(1)//www.andycandy.se/#post9