Andy Candy

Andy Candy

Feminism light

feminismSkapad av andy candy mån, oktober 03, 2011 12:42:37

I nöjesguiden så publicerades en feministisk krönika. Det kan tänkas stort. Att en tidning som bara handlar om yta och nöjen låter någon analysera företeelser.

Men så blir det bara en kort text, med väldigt få konkreta exempel och en mycket light feministisk analys också. Det hela handlar om kroppsideal, att det nu för tiden råder både ett smalhetsideal och att större kvinnor också dyrkas, i detta fall i vissa delar av hip-hopscenen.

Krönikören är vass och har en vettig analys. Det handlar om att det är män som har makt att tala om för andra vad som är attraktivt och vad inte. Det är objektifiering och förtryck. Pedagogiskt och enkelt försöker Rebecka Hedström att förklara hur saker hänger ihop.

Jag tycker att det är sorgligt att det fortfarande är här vi befinner oss. Att en kvinna måste på väldigt basic sätt förklara för män t.ex. hip-hopmän hur patriarkatet fungerar och vad får hon för det? Hon blir kallad för hora på twitter.

Det värsta är att detta är accepterat. Att detta får fortlöpa och att mängder av år av feministisk kamp inte har lyckats ändra dessa attityder. Jag tycker att det är ett demokratiproblem att vi måste dras med dessa män.

  • Kommentarer(0)//www.andycandy.se/#post30