Andy Candy

Andy Candy

Stora kroppar

feminismSkapad av andy candy tor, juli 14, 2011 15:14:47

Jag är så otroligt provocerad av tv3:s reklam till deras reklam True talent som de marknadsför med följande solgan ”Utseendet spelar INGEN roll i True Talent. TV3 är på jakt efter Sveriges bästa röst!” .

Det låter ju lovande att det äntligen kommer en talangjakt som ska ta fram duktigare sångare. I deras tv-reklam väljer de ha närbilder på en mikrofon samtidig som de spelar Adeles hit "Rolling In The Deep".

Adele är en begåvad sångerska. Och hennes låt är en stor hit. Varför väljer man just hennes låt till en reklam för en tävlig där utseendet inte spelar någon roll?

Jag tolkar det som att man upplever att det är något fel på hennes utseende. Det enda jag kan komma på är att hon inte är smal. Jag tycker att det är mycket provocerande att man hela tiden skall hålla på att peka ut människor på det här sättet. För även om just utseendet i det här nya programmet som TV3 planerar att sända i höst inte ska ha någon betydelse så är det så uppenbart att det har det ändå. Och reklamen tycker jag skickar väldigt tydliga signaler över hur man ser på större kroppar. De skall inte visas i bild utan det räcker om man bara filmar personers skor.

  • Kommentarer(0)//www.andycandy.se/#post23