Andy Candy

Andy Candy

the hills

feminismSkapad av andy candy lör, januari 30, 2010 17:31:42
I min mest "the Hills" liknande pose, fotad av femme-Maria.


De senaste helgerna har jag tittat på ”the Hills” oavbrutet.

Det är egentligen en innehållslös serie där en massa rich-kids lever ett amerikanskt studentliv i lyx. Det som gör den så spännande är nog reality-serie-vinkeln den har. Även om det är uppenbart att den är scriptad och inte dokumentär, som den utger sig för att vara så väcker den vissa känslor hos mig.

Hur skulle jag annars förklara denna verklighetsflykt. Bortsett från att det är drygt minus tjugo grader i Stockholm och den serien utspelar sig på breddgrader där en alltid kan ha på sig fina kläder. Och det är inte som att detta är den första reallityserien jag har följt.

När jag var liten var jag helt besatt av real-world-serierna. För att inte tala om Linda Skugges dagbok ”Saker under huden” det är något väldigt spännande med att få en inblick i någon ananas vardag. Jag tycker att semi-dokumentären, som jag tror att ”the Hills” kan omskrivas som är en spännande form. Vi får se livet så som du vill att det ska vara. Och inte som det är. En massa tv-serier som till exempel ”Sex and the city” (ja jag har boxen) har byggt upp förväntningar på hur lyckade, privilegierade kvinnor ska leva sina liv. Fast det är ändå ingen som lyckas med det fullt ut.

Inte ens kvinnorna i ”The Hills” Heidi Montag, seriens superblondin, har skapat rubriker med ett plastikoperationsmarathon utan dess like, som ska beror på osäkerhet sedan barndomen medan huvudkaraktären Lauren Conrad har blivit ovän med nästan alla som hon en gång var vän med. Men på kuppen skrev hon två böcker.

Vad får vi lära oss av detta – livet är hårt även om du är rik.

Jag kanske borde kolla upp ”the City”  • Kommentarer(0)//www.andycandy.se/#post13